Hírek

2012.07.04. 14:22

Az LMP szerint senki vagyona nincs biztonságban

Ha a jelenlegi formájában fogadják el a kisajátítási törvény módosítását, akkor a jövőben senkinek a vagyona nem lesz biztonságban – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András.

MTI

A politikus úgy fogalmazott, hogy a módosítási tervezet – a napvilágra került változata alapján - brutálisan kitágítja majd azoknak az eseteknek a körét, ahol nem kell vizsgálni, hogy a kisajátítással elért közösségi haszon és a tulajdonelvonással okozott kár milyen arányban áll egymással. Hangsúlyozta, hogy a kiemelt beruházások esetében a tervezet automatikusan feltételezi, hogy a beruházás haszna minden, a tulajdonelvonással járó kárt felülír.

Schiffer András ezt úgy értelmezte, hogy ezután senkinek a vagyona nem lehet biztonságban, mert a kiemelt beruházások során a kormány mérlegelés nélkül kisajátításra ítélheti bárki ingatlanjait.

Szavai szerint a 98 százalékos különadó megalkotása, a korengedményes és rokkantnyugdíjak elvétele valamint a magán-nyugdíjpénztári „einstand” végrehajtása után a kormány most kiteljesíti azt a politikát, amelyik alapvetően rendíti meg az emberek biztonságérzetét. Aki ebben az országban vállalkozni vagy befektetni akar, az nem láthat maga körül kiszámítható környezetet - mondta.

A tervezet üzenetének nevezte azt is, hogy a jogalkotás teljes egészében a „Fidesz-körüli oligarchák akarata szerint zajlik”. Véleménye szerint ezt bizonyítja, hogy az építési és településfejlesztési törvény folyamatban lévő módosítása valamint a kisajátítási törvénymódosítás tervezete is ugyanazt a célt szolgálja: „tisztára seperni az utat a Fidesz-közeli oligarchák és a kedvezményezett multinacionális cégek előtt”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!