Hírek

2012.09.01. 15:10

Az Igazság Napja Sepsiszentgyörgyön

Ne bántsák az erdélyi magyarok múltját, és ne rabolják el a jövőjét! - így fogalmazta meg Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Sepsiszentgyörgyön, szombaton rendezett demonstráció üzenetét, amelyen - a szervezők becslése szerint - csaknem harmincezer ember tiltakozott a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása és a restitúciós bizottság meghurcolása ellen.

MTI

Kelemen Hunor beszédében kifejtette, azért gyűltek össze a tüntetők Sepsiszentgyörgyön és azért támogatják őket még százezrek és milliók, mert az erdélyi magyar közösség múltja és jövője forog kockán.
   
"El a kezekkel az egyház tulajdonától, el a kezekkel az egyház vagyonától! Azért vagyunk itt több mint huszonötezren, hogy együtt kiáltsuk világgá: ne vegyétek el azt, ami a miénk! Ne tegyetek igazságtalanságot egy egész nemzeti közösséggel!" - fogalmazott az RMDSZ elnöke.

Romániának teljesítenie kell az európai csatlakozáskor vállalt kötelezettségeit, és vissza kell szolgáltatnia az egyházak elkobzott vagyonát - hangoztatta Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium előtt rendezett szombati demonstráción.


   
A volt püspök rámutatott: ő maga édesapja iskolája elé jött tüntetni, de a demonstráció minden résztvevője ősei jogán szólal fel az egyházi, közösségi vagyon védelmében.
   
Tőkés László hozzátette: egyetért Pap Gézával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével abban, hogy a Mikó-ügy politikai megrendelésre, titkosszolgálatok közreműködésével született az erdélyi magyarság megfélemlítése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!