Hírek

2012.11.06. 19:45

Gázt vezetett felesége szobájába

Három és fél év börtönt kapott az a férfi, aki gázt vezetett feleségének szobájába. Korábban a bíróság felmentette az emberölés kísérletének vádja alól.

mti

Az elsőfokú bíróság felmentő ítéletét módosítva három év hat hónap börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen egy nyírkarászi férfit kedden a Debreceni Ítélőtábla. A vádlott és a későbbi sértett házassága az utóbbi években megromlott a férfi italozó életmódja miatt. A vádlott ittas állapotban több esetben azzal fenyegette feleségét, hogy megöli.
   


2011 júliusában a házaspár veszekedése után a férfi a korábban átalakított gázcsonkra egy műanyag csövet szerelt, és a korábban az ablakkeretbe fúrt lyukon bevezette a lakásba. A sértett észlelte a gáz sistergő hangját és a gázszagot, és telefonon bejelentést tett a rendőrségen, hogy a férje a vezetékes gázt engedi a szobába. Figyelembe véve a lakóhelyiség méretét, az egy-másfél óra alatt bejutó gázmennyiség már olyan elegyet alkotott volna, amely perceken belül halált okozhat. A férfi a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.
   
A Nyíregyházi Törvényszék márciusban felmentette a férfit a kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól. Az ügyész fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva M. Józsefet emberölés kísérletének bűntettében bűnösnek találta.
   
Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész a minősítés megváltoztatásáért, súlyosbításért fellebbezett. Az ügyben a Kúria mondja ki a végső ítéletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!