Hírek

2012.11.06. 16:40

Hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára Komár Lászlót

Több mint ezren kísérték utolsó útjára Komár Lászlót kedden Budapesten az Újköztemetőben. A temetésen ott volt mások mellett Zalatnay Sarola, Som Lajos, Karda Beáta, Demjén Ferenc, Koós János és Horváth Charlie is.

mti

A 67 éves korában, október 17-én elhunyt énekes emlékét ravatalánál, gyászoló családja előtt zenész- és pályatársai, tisztelői idézték fel, köztük zeneszerzője, Nagy Tibor, valamint Szikora Róbert, Benkő László és Stark Ferenc. A katolikus gyászszertartást Illéssy Mátyás plébános vezette, majd Komár László utolsó útját egy hetvenes évekbeli Cadillac gyászautóban tette meg.Benkő László, az Omega együttes vezetője kiemelte: Komár László jelentős szerepet játszott abban, hogy a rock and roll műfaja a kelet-európai térség mozgalmává vált a hatvanas-hetvenes években.
   
Szikora Róbert arról beszélt, hogy Komár László, a halandó meghalt, de Komár Laci halhatatlan, számait ezután is hallani lehet a rádiókban. "Mi a Hungáriában csak játszottuk, hogy jampik vagyunk, te valóban az voltál" - fogalmazott Szikora Róbert, aki búcsúajándékként azt a lapot helyezte el a ravatalon, amelyet Elvis Presley kísérőzenekarának tagjai Komár László számára írtak alá.

   
Komár László 1944-ben született, az ötvenes évek végén kezdett énekelni, a hatvanas években szerepelt a Scampolo, a Dogs, az Atlas együttesben, később a Non Stopban és a Sprintben. 1981-től jelentek meg szólólemezei, 18 albuma lemezen, CD-n és kazettán összesen több mint 3 millió példányban kelt el. 1973-ban Presser Gábor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicaljében színpadi szerepet is vállalt. Kiadott két lemezt Elvis Presley legnagyobb slágereinek magyar feldolgozásaiból, egyik kezdeményezője volt annak, hogy az 1956-os forradalmat támogató amerikai rocklegendáról közterületet nevezzenek el Budapesten. Több filmben szerepelt, ezek között volt Az áldozat (1980), a Ripacsok (1981), A nagy generáció (1985), a Moziklip (1987), a Na végre, itt a nyár! (2002) és a Scampolo (2005). 2011-ben Hungaroton életműdíjat kapott, akkor jelent meg utolsó stúdióalbuma is Nagylemez címmel.
   
A 67 éves énekes október 17-én hunyt el. Súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, de azt titokban tartotta a nyilvánosság előtt. Komár László lelki üdvéért november 28-án 18 órakor a budaörsi plébániatemplomban imádkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!