Hírek

2013.04.29. 14:24

A kéményseprés és a szippantás árának csökkentése a következő

A szemétszállítás, a víz, a csatorna, valamint a PB-gáz ára után a kéményseprés és a szennyvízszippantás díjának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés.

MTI

A szemétszállítás, a víz, a csatorna, valamint a PB-gáz ára után a kéményseprés és a szennyvízszippantás díjának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés - közölték a rezsicsökkentésért felelős kormánypárti politikusok hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon.

A fideszes Németh Szilárd elmondta, a parlament hétfőn dönt a szemétszállítás, a víz és a csatorna díjának csökkentéséről, és már a Ház előtt fekszik a PB-gáz árának mérséklését rögzítő javaslat is, amely szerint június 1-jétől - a tavaly december 31-i árakhoz képest - ugyancsak tíz százalékkal lehet olcsóbb a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kilogrammos gázpalack ára.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára arról számolt be, hogy legkésőbb az első félév végéig csökkentik a kéményseprés és a szennyvízszippantás díját is, utóbbit hatósági árassá teszik.

A hétfői zárószavazással kapcsolatban Németh Szilárd a javaslatban foglalt fogyasztóvédelmi előírások egyikére is felhívta a figyelmet, vagyis hogy hibás számla esetén tízezer forintos kötbért lesz köteles fizetni a szolgáltató az ügyfélnek.
Emellett ismertetett több közelmúltbeli fogyasztóvédelmi ügyet, így például azt, hogy a szakhatóság - saját hatáskörében - két esetben összesen 600 ezer forint kötbért szabott ki a Tigázra, mert a cég nem érvényesítette a tízszázalékos rezsicsökkentést a számlán.
Ezen felül a számlaképekkel is volt probléma - tette hozzá a fideszes képviselő, közölve, hogy ezek miatt nyolc-, illetve tízmillió forintos bírságot szabott ki a hatóság a szolgáltatókra.

Németh Szilárd végül kitért a közelmúltbeli kazincbarcikai melegvíz-szolgáltatási problémára, amellyel kapcsolatban azt mondta: az energiahivatal vizsgálata világossá tette, hogy a tízszázalékos rezsicsökkentésnek nem volt köze a melegvíz-kimaradáshoz, tehát Szitka Péter, a város szocialista polgármestere hazudott, és csak az volt a célja, hogy lejárassa a rezsicsökkentést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!