Hírek

2013.05.17. 07:49

Romagyilkosságok: az ügyész ma mondja el a perbeszédet

Ügyészi perbeszéddel folytatódik ma a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken.

BAMA

K. Árpád és társai ügyében a Budapest Környéki Törvényszék Miszori László vezette büntetőtanácsa ma a perbeszédek meghallgatásával folytatja az eljárást - tájékoztatta Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

A romák elleni hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében K. Árpádot, a testvérét, K. Istvánt, valamint P. Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A négy férfit 2009. augusztus 21-én fogták el munkahelyükön, egy debreceni szórakozóhelyen, ahol a fal mögé rejtve találták meg azoknak a vadászfegyvereknek egy részét, amelyeket egy besenyszögi vadásztól 2008 márciusában raboltak el, és a romák elleni támadássorozatnál használtak.
A büntetőper 2011. március 25-én kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!