Hírek

2013.06.11. 13:02

Hazatérhetnek a győrújfaluiak

Kedd délután hazatérhetnek az árvíz miatt múlt pénteken kitelepített Győrújfalu lakói - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság az MTI-vel.

MTI

A közlemény csupán annyit tartalmaz e témában, hogy a lakók visszaköltözésére kedd délután két órától van lehetőség.

Széles Sándor kormánymegbízott az MTI érdeklődésére elmondta: minden hazatérőt arra kérnek, hogy a település polgármesteri hivatalában jelentkezzen. Onnan rendőri kísérettel mehetnek haza az emberek. Ennek az a célja, hogy jegyzőkönyvben rögzítsék az ingatlan átvételét, illetve azt, ha netán bűncselekményre utaló nyomot találnak. A kormánymegbízott hozzátette: a jelentős rendőri erővel őrzött településen bűnügyi szakértők is jelen lesznek, így azonnal megkezdhetik az esetleges bűnjelek rögzítését.

Múlt péntek este, hangsúlyozottan elővigyázatossági intézkedésként telepítették ki a másfél ezer lakosú szigetközi települést, amelynek határában akkor már napok óta a legnehezebb árvízi helyzet alakult ki. Győrújfaluban csak mintegy kétszázan maradhattak, akik önkéntesként részt vettek a védekezésben.

Nagy Imre Attila (független) polgármester korábbi közlése szerint a visszaköltözés egyik feltétele az volt, hogy a tetőzés szintjéhez képest legalább 150-160 centimétert apadjon a Mosoni-Duna szintje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!