Hírek

2013.06.28. 10:06

Rálőtt a rendőrökre a Szombathelyen megfékezett férfi

Rálőtt az intézkedő rendőrökre péntek hajnalban a szombathelyi pszichiátria előtt dühöngő férfi, akit csak célzott lövésekkel tudtak megfékezni a járőrök - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kórház tájékoztatás szerint a férfit súlyos sérülései miatt megoperálják.

MTI

Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának biztonsági szolgálata reggel fél hatkor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik.

A Huszár úti intézményhez kiérkező rendőrök a bejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből - fűzte hozzá a szóvivő.

A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el - közölte.
A fegyverét elejtő söptei férfit a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A járőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el - tájékoztatott Leibinger Eszter.

Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.
A korábbi sajtóhírekkel szemben a nyugat.hu úgy értesült, a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta azt, eközben látták meg nála a fegyvert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!