Hírek

2013.06.03. 10:51

Tűzeset Kínában: több mint száz halálos áldozat

Az újabb jelentések szerint legkevesebb 112 halálos áldozata van annak a tűzesetnek, amely egy északkelet-kínai baromfifeldolgozó üzemben történt.

MTI

Több tucat a sérültek száma is - közölte helyi forrásból hétfőn a kínai központi televízió (CCTV). A Csilin tartományi Misace településen lévő vágóhídon helyi idő szerint nem sokkal reggel hat óra után csaptak fel a lángok, de a tűzoltók hat órával később még mindig nem tudták teljesen elfojtani a tüzet. A baleset idején két üzemrészben, több mint háromszázan dolgoztak, és csak harmadrészük tudta időben elhagyni a helyszínt.


A mentést megnehezítette a házgyári elemekből készült épületek bonyolult belső kialakítása, és a kijáratok is a kelleténél szűkebbek voltak - tájékoztattak a mentők központjából. Az áldozatok száma feltehetően még nőni fog. Szemtanúk a tűz előtt három robbanásról számoltak be, később sűrű, fekete füstfelhő borította be a telepet, és a legutóbbi jelentések szerint sok helyütt már csak a csupasz acélszerkezet látni. A CCTV úgy tudja, hogy a tüzet elektromos szikra okozta. A rendőrség közben evakuálta a lakosságot a nagy területű, összesen 1200 embert foglalkoztató üzem környékéről. A hatóságok megkezdték a tűz környezeti hatásainak felmérését. A Baoyuanfeng baromfifeldolgozó vállalatot 2009-ben hozták létre, és évente 67 ezer tonna árut termelt. Központja, ahol a tűz keletkezett, a tartományi székhelytől körülbelül 100 kilométerre található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!