Hírek

2013.09.18. 10:10

Megölte magát a rendőrgyilkos osztrák orvvadász

Régóta körözték az 55 éves férfit, aki kedden három rendőrt és egy vöröskeresztes dolgozót ölt meg.

MTI

Halott a gyilkos ausztriai vadorzó az osztrák rendőrség szerda hajnali jelentése szerint, a férfi előző nap menekülés közben négy ember ölt meg. Az 55 éves férfi - akit régóta köröztek - a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyájára menekült és ott elbarikádozta magát.

A Cobra különleges egység tagjai éjszaka megrohamozták a házat és rábukkantak a férfi holttestére. A vadorzó állítólag felgyújtotta a ház egyik helyiségét és maga is a lángok martaléka lett.

Alois H. - akit évek óta köröztek - kedden szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg, négyen belehaltak sebesüléseikbe: három rendőr és egy vöröskeresztes gépkocsi sofőrje. Az egyik rendőrt a vadorzó túszul ejtette és menekülés közben ölte meg.

A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg község közelében, egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk és egy rendőrautóba átülve menekült tanyájára.

A rendőrség jelentése szerint a különleges egység tagjai a ház átkutatása közben egy, a pincéből nyíló titkos helyiségre bukkantak, ahol tűz égett. A tüzet eloltották és ekkor bukkantak rá minden kétséget kizáróan a férfi holttestére. Az akcióban a Cobra 135 tagja, valamint további 200 fős biztonsági erő vett részt. Bevetették a hadsereg három páncélozott járművét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!