Hírek

2014.02.04. 14:37

Vádat emeltek a III. kerületi liftes gyilkos ügyében

Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be a liftes gyilkosként emlegetett 23 éves férfi ellen a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Törvényszékhez - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

MTI

A vádirat lényege szerint a vádlott 2012 szeptemberében szabadult fegyházbüntetéséből, és úgy határozott, hogy újabb erőszakos, vagyon elleni bűncselekményeket követ el.
A vádlott 2012. október 21. és 2012. december 7. között, Budapest III. kerületében három, az esti órákban magányosan hazafelé tartó nőt támadott meg azért, hogy értékeiket fenyegetéssel vagy erőszakkal megszerezze. A sértetteket követte, majd a liftben támadta meg és tapétavágóval súlyosan bántalmazta őket.

Az egyik sértett a bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében pár napon belül meghalt a kórházban, de egy másik nő esetében is "kizárólag a véletlennek, illetve a sértett lélekjelenlétének és védekezésének volt köszönhető", hogy nem szenvedett akár halálos sérüléseket - írta a főügyész.

A közlemény szerint a vádlott a vádiratban szereplő bűncselekmények elkövetését részben beismerte. A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A cselekmény jogi minősítése nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, amelynek a törvény szerinti maximális büntetési tétele az életfogytiglan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!