Hírek

2014.07.05. 19:55

Argentína Belgiumot búcsúztatta a negyeddöntőben

A Dél-amerikai csapat ugyan nem sziporkázott, de Belgium kimondottan gyengén játszott, így Gonzalo Higuaín góljával az argentínok nyertek.

BAMA

Az argentin válogatott 1-0-s győzelmet aratott a belga csapat felett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szombati első negyeddöntőjében, ezzel a németek és a brazilok után harmadikként a legjobb négy közé jutott.

    Az elődöntőbe kerülés legutóbb 24 éve sikerült a dél-amerikai ország nemzeti együttesének, amely 1990-ben ezüstérmes volt. A szombati mérkőzésen Gonzalo Higuaín révén már a 8. percben vezetéshez jutottak az argentinok, akik aztán taktikusan futballozva - stabil védekezéssel és időnként veszélyes támadásokat vezetve - őrizték meg előnyüket.

A döntőbe jutásért a Hollandia-Costa Rica mérkőzés győztesével játszanak majd szerdán.
Negyeddöntő:
Argentína-Belgium 1-0 (1-0)
Brazíliaváros, Mané Garrincha Nemzeti Stadion, 69 ezer néző, v: Nicola Rizzoli (olasz)
    gólszerző: Higuaín (8.)
    sárga lap: Biglia (75.), illetve Hazard (53.), Alderweireld (68.)

    Argentína:
Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Ezequiel Garay, José Basanta - Lucas Biglia, Javier Mascherano - Ezequiel Lavezzi (Rodrigo Palacio, 71.), Lionel Messi, Angel Di María (Enzo Pérez, 33.)- Gonzalo Higuaín (Fernando Gago, 81.)

    Belgium:
Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel van Buyten, Jan Vertonghen - Kevin Mirallas (Dries Mertens, 60.), Axel Witsel, Marouane Fellaini - Eden Hazard (Nacer Chadli, 75.), Kevin De Bruyne - Divock Origi (Romelu Lukaku, 59.)

    I. félidő:
    8. perc: Higuaín remek helyzetfelismeréssel 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtte az eléje pattanó labdát (1-0).
   
    II. félidő:
    53. perc: Higuaín szerezhetett volna újabb gólt, szép csellel játszotta tisztára magát, majd lendületből, 15 méterről lőtt kapura, a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.
    94. perc: Messi egyedül törhetett kapura, de nem tudta átemelni a labdát a kivetődő Courtois fölött.

    Mindkét csapat aktívan kezdett, az argentinok azonban gyorsan megszerzett vezetésük után már inkább taktikusan, semmint lendületesen futballoztak. A belgák igyekeztek tartani a labdát, ez egyes időszakokban sikerült is nekik, a támadásaikban azonban nem volt ötletesség, így pedig nem tudtak gólhelyzeteket kialakítani. Az argentinok bő fél óra elteltével cserére kényszerültek, a nyolcaddöntőben győzelmet érő gólt szerző Angel Di María hagyta el a pályát sérülés miatt. A félidő utolsó perceire kissé "leült" a játék, az argentinok nem kapkodtak, a belgák pedig továbbra sem voltak képesek ráerőltetni akaratukat ellenfelükre.   

Nem sokat változott a játék képe a fordulást követően sem, a dél-amerikaiak az eredmény tartására törekedtek, és időnként megindultak, míg a belgák továbbra is hatástalanul szövögették támadásaikat. Az európai csapat a hajrára nagy energiákat mozgósított, de komoly helyzetig nem jutott el, így az argentinok megérdemelten győztek az összességében kevés kapura lövést hozó mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!