Hírek

2015.08.31. 12:01

A schengeni szabályok lehetővé teszik a határellenőrzést

A schengeni övezet szabályai lehetővé teszik, hogy a tagállamok a határokon és a határ menti övezetekben biztonsági és közlekedési ellenőrzéséket tartsanak mindaddig, amíg nem határellenőrzésről van szó - tudatta hétfőn az Európai Bizottság sajtóosztályának egyik illetékese.

MTI

Ausztria keleti határainál vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, hogy embereket rejtsenek el benne. A közúti ellenőrzés miatt hétfő délelőttre 30 kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán Ausztria felé.   

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter hétfőn Bécsben egy sajtótájékoztatón azt mondta, a "klasszikus értelemben vett határellenőrzésnek nem nevezhető" ellenőrzés célja az, hogy megakadályozzák emberek halálát, és hogy elfogják az embercsempészeket. A cél érdekében el kell fogadni azt, hogy torlódások és korlátások várhatók az utakon - mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!