Hírek

2015.08.25. 19:29

Este érhet Röszkére a migránsok újabb nagyobb hulláma

Sötétedés után érkezhetnek nagyobb számban migránsok Röszkére, a Szeged-Szabadka vasút nyomvonalán, a szerbiai Magyarkanizsáról elindult több mint kétezer ember még nem ért oda - mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója kedd délután.

MTI

A tudósítás szerint reggel óta több százan érkeztek gyalog Röszkére a vasúti síneken, de az a mintegy 2200 ember, aki elhagyta a szerbiai Magyarkanizsa mellett található tábort, még nem érte el a magyar határt. Valószínűleg sötétedés után indulnak meg nagyobb tömegben Magyarország felé, délután "nyugalom van".

A tudósító találkozott olyan csoportokkal, amelyek a rendőröket látva visszafordultak, hogy más úton, feltehetően a drótakadályt átmászva próbáljanak bejutni magyar területre. A tudósítás szerint a rendőrök folyamatosan jelen vannak a vasúti síneknél, és a kerítés mentén is állandóan járőröznek.

Tarlós: csütörtökön jelölik ki a tranzitzónák új helyeit
Valószínűleg csütörtökön jelölik ki azt a két helyszínt a fővárosban, ahová áthelyezik a budapesti pályaudvarokon kialakított tranzitzónákat - mondta a főpolgármester az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorfolyamában.

A tervek szerint két helyet alakítanak ki a migránsoknak a főváros egyéb pontjain - mondta Tarlós István, hozzátéve: jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik erre alkalmasnak.

Tarlós István kedd reggel a TV2 Mokka című műsorában felidézte: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, "nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást".

Az M1-en a főpolgármester arról beszélt: mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!