Hírek

2017.03.27. 09:32

Kezdődik az újabb nemzeti konzultáció

Útjára indul ismét a nemzeti konzultáció – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hozzátéve, a kérdőívek a héten érkeznek a postaládákba.

MW Központi Szerkesztőség

Kiemelte: a kormány a magyar emberek támogatását kéri abban, hogy meg tudjuk védeni határainkat és meggátoljuk a betelepítést. Az unió elhibázott bevándorlás­politikáját jól jellemzi a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete is, mivel úgy ítélt meg összesen hatmillió forintos kártérítést két illegális bevándorlónak, miközben Magyarország védte a schengeni határokat. Különösen felháborító, hogy egy külföldről támogatott szervezet a perköltségek révén plusz 2,7 millió forintot keresett az ügyön – tette hozzá az államtitkár. Ezért is kérdeznek rá a külföldről támogatott aktivista csoportok átláthatóságáral.

A Brüsszellel szembeni hatékony érdekérvényesítéshez szükség van az emberek támogatására, hiszen így lehet hazai kézben tartani az adók, a bérek és a rezsi (áramár) szabályozását. Brüsszel több területen ugyanis is jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezért megálljt kell parancsolni.
A kérdőíveket május 20-ig ingyenesen küldhetik vissza az állampolgárok.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!