Hírek

2017.03.24. 08:42

Lázár János: rendezik a védőnők bérét

A kormány tartja a szavát, és a jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik – mondta el a tegnapi Kormányinfón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

MW Központi Szerkesztőség

Ezzel a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak száz százaléka lesz meghirdetve, amivel az ország 30-40 százalékkal megelőzi a régiós társait. Mint mondta, Magyarország áll a legjobban a meghirdetett, lekötött, kifizetett támogatások tekintetében is a régióban, a források fele, 4–4,5 ezer milliárd forint már le van kötve.

A miniszter beszélt arról is, hogy a kormány két héten belül elindítja az új, már korábban bejelentett nemzeti konzultációt, az előkészületek folyamatban vannak.

Eddig 660 védőnőtől kaptam személyre szóló levelet – mondta Lázár, aki megerősítette, hogy a kormány készen áll arra, hogy rendezze a béreket, amelyekről a sajtó cikkezett az elmúlt napokban. A védőnők megkapják a magasabb fizetésüket, a hibát heteken belül helyrehozzuk – fogalmazott a politikus.

Lázár szerint a szerdai londoni események felértékelik annak a március 28-án hatályba lépő magyar jogszabálynak a jelentőségét, amely kizárja az illegális migránsok szabad mozgását hazánkban.

Lázár János a sajtótájékoztató után Csíkszeredába utazott, hogy találkozzon az Igazi Csíki Sör gyártóival, és a helyszínen tájékozódjon. Mint mondta, meggyőződése, hogy minden olyan esetben ki kell állni a magyar érdekek védelmében, amikor egy nagy multinacionális vállalat a piaci erejével visszaélve el akarja taposni a kisvállalkozásokat.

A magyar busz- és acélgyártás helyzetéről is tárgyalt a kormány: három év alatt érdemben megújul az állami tulajdonban lévő buszállomány. A fejlesztéseket hazai járművekkel valósítják meg.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!