Hírek

2017.03.09. 08:33

Paksi atom: gratuláció Bukarestből, Pontától

Facebook-bejegyzésben gratulált Magyarországnak és Orbán Viktor miniszterelnöknek Victor Ponta volt román kormányfő, miután az Európai Bizottság is hozzájárult a paksi bővítéshez.

MW Központi Szerkesztőség

Az erdélyi Krónika ismertetése szerint a Bravó, Magyarország! Bravó, Orbán Viktor! felütéssel kezdődő bejegyzésben Ponta bírálja a Dacian Cioloş vezette előző, szakértői kormányt, amiért az nem foglalkozott a cernavodăi atomerőmű bővítésével.

A szocdem politikus még kormányfőként megállapodást írt alá a kínai China General Nuclear Power Group állami céggel a cernavodăi hármas és négyes reaktor megépítéséről; a hatmilliárd eurós költséget Kína finanszírozta volna.

Az erről szóló memorandumot 2015-ben írta alá Andrei Gerea akkori energiaügyi miniszter.

„Aztán jött a szakértői kormány, és gúnyt űztek a projektből” – írta Ponta, és kifejtette: Magyarország most munkához lát, és olcsó energiát termel, amit kinek ad el? Romániának!”, közelebbről Erdélynek.

„Most igazat adnak nekem abban, hogy Magyarország és Orbán dicséretet érdemel? Az, hogy mi belehalunk a saját ostobaságunkba, nem az ő dolguk” – fogalmazta meg Victor Ponta.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!