Hírek

2017.03.14. 08:52

Száz terméket vizsgál a Nébih

Március második felére lesz eredménye a rendkívüli vizsgálatnak, amelyben egy-egy cég nyugat-európai és magyar piacra szánt azonos termékeit hasonlítja össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

MW Központi Szerkesztőség

A földművelésügyi miniszter azután rendelte el a rendkívüli vizsgálatot, hogy egy korábbi ellenőrzés eredményei azt mutatták: az osztrák boltokban kapható, ugyanazon gyártótól származó, azonos márkájú termékek más minőségűek voltak itthon, mint külföldön.

Fűszerek, konzervek és fagyasztott áruk is bekerültek abba a száz terméket tartalmazó csomagba, amelyek minőségét a Nébih szakemberei összehasonlítják a Nyugat-Európában kapható, azonos márkanéven forgalmazott árukkal – nyilatkozta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Időknek.

A hatóság szakemberei emellett még az alkoholos és alkoholmentes italok minőségét is ellenőrzik, de a nagy érdeklődésre való tekintettel hamarosan az édesipari árukat és tejtermékeket is megnézik.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!