Hírek

2017.03.29. 08:39

Szigorítanák a sebességhatárt

Violeta Bulc, az EU közlekedésért felelős biztosa szerint érdemes lenne szigorúbban korlátozni a sebességet lakott területen, és azt javasolja, hogy az átlagos 50 km/h helyett inkább 30 km/h legyen a megengedett sebesség – írja a Világgazdaság.

MW Központi Szerkesztőség

„Mindennap hetven ember veszíti életét az európai utakon, naponta ötszáz gyermek érintett” – mondta Bulc a Die Weltnek adott interjújában.

A biztos szerint ezzel az intézkedéssel hatásosan csökkenteni lehetne a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számát.

Bulc az uniós tagállamok közlekedésért felelős miniszterei előtt felveti majd a témát a ma kezdődő globális közlekedésbiztonsági konferencián Máltán. Kiemelte, hogy ez a döntés tagállami hatáskörbe tartozik, Brüsszelnek ebben a kérdésben nincs döntési joga.

Hazánkban a közúti halálos áldozatok száma több mint 7 százalékkal csökkent 2016-ban az előző évhez képest, míg 2010-hez viszonyítva csaknem 20 százalékkal. Télen a csúszós utakon több baleset történik, de azok kevésbé súlyosak, mint az év szárazabb, melegebb hónapjaiban.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!