Hírek

2017.04.10. 09:16

Babaszobából a színpadra

Janicsák Veca megannyi koncert, klip és sikerlistás dal után egy időre visszavonult, hogy minden idejét a családjának és újszülött kislányának, Emmának szentelhesse. A nézőknek és a rajongóknak azonban nem kellett túl sokáig nélkülözniük az énekesnőt, a színpad után a napokban a képernyőre is visszatért.

Takács Eszter

– A TV2 A nagy duett című műsorában tér vissza a képernyőre, a show-műsorban Simon Kornél színművész a partnere. Sokat készült a műsorra?
– Természetesen igen, nagyon sokat dolgoztunk. Egy ilyen nagyszabású műsornak feltétlen velejárója, hogy gyakoroljanak, készüljenek a benne szereplők. Számos énekóránk és különféle elfoglaltságunk volt az első adás előtt is, és persze mindemellett igyekszünk az egyéni felkéréseknek is eleget tenni. Izgalommal várjuk A nagy duett kezdetét, és nagyon reméljük, minél hosszabb ideig kapunk
a közönségtől lehetőséget arra, hogy bizonyítsunk.
– A Csillag születik és az X-Faktor óta töretlen a pályája, elnyerte Az év énekesnője díjat is. Mikor döntötte el, hogy
ez lesz a hivatása?
– Gyermekként már része volt az életemnek a zene, az éneklés. Természetes volt, hogy dalolok, amerre járok. Nem döntöttem el, egyszerűen így alakult. Hálás vagyok a közönségnek, mert hallgatóság nélkül nincs éneklés, először az ő szavazataik, majd sokszor a szeretetük tartott a pályán. Ennek ellenére még mindig rengeteg dolog érdekel a zenén kívül is, nagyon szeretném elkezdeni
az egyetemi tanulmányai­mat és megszerezni a diplomát. Szeretem az idegen nyelveket, és nem kizárt, hogy tíz év múlva egy másik szakmában igyekszem majd helytállni. Isten útjai kifürkészhe­tetlenek.
– A kislánya, Emma születése után fokozatosan tért vissza a munkába. Milyen mostanában az élete? Könnyen meg tudja szervezni, hogy a családra és a munkára is jusson idő?
– Az anyaság a legcsodálatosabb dolog számomra a földön. A szülői lét felelősséggel jár, a lelki és anyagi biztonság egyaránt fontos, aminek
a munka természetes része, így nem volt kérdés, hogy amint eljön az ideje, ismét felveszem
a lantot és teszem a dolgom. Az egész család segít, hogy okosan tudjuk beosztani az időt. Az elmúlt két év leginkább
a kislányomról szólt, ennél tartalmasabb és szebb ajándékot el sem tudnék képzelni, és továbbra is Emma az első. Mindent igyekszünk úgy csinálni, hogy ez így is maradhasson.
– Fiatalon lett édesanya, hogy élte meg a várandósságot, a kislánya születését?
– Csodálatos időszakként, ami még azóta is tart. Én úgy éreztem, talán könnyebben veszem az akadályokat bizonyos dolgokban, és nem kizárt, hogy ennek köze van az életkoromhoz. De teljesen mindegy, hány évesen születik az embernek gyereke, az a fontos, hogy képes legyen annak megfelelően a javára fordítani a helyzetet. Szerintem erre nincsen egyöntetűen bevált recept.
– Mit szóltak az örömhírhez a nagyszülők? Az édesapja, Janicsák István, aki a Z’Zi Labor énekese és vezetője, hogyan fogadta a hírt? A legtöbb férfi
életében „nagy szerelem”, ha kislánya vagy lányunokája születik. A nagypapa is szokott vigyázni Emmára?
– Nagyon boldogok voltak, és mindennel elhalmozzák Emmát. Legtöbbször anyukám segít, nyugdíjasként ez számára a legegyszerűbb, de apukám is jelen van a kislány életében.
– Azt olvastam, hogy szeretné, ha a kislánya nem válna „celebgyerekké”. Édesapja is ismert ember. Önnek nehéz volt megélnie, hogy ismert szülők gyereke?
– Mivel édesanyánk nem volt ismert, így vele nyugodtan lehetett járkálni bárhol. Azt pedig, hogy az apukánkat megnézik úton-útfélen, megszoktuk hamar, és mivel nem tették a mindennapjaink részévé a szereplést, így normálisan tudtunk élni. Nem tartom egészséges dolognak, ha egy gyerek sztárolva van úgy, hogy valójában még nem tett le semmit az asztalra. Nagyon rossz lesz az énképe, hiszen látszólag mindene megvan, de közben nincs az a jóleső érzés, hogy igen, ezért én megdolgoztam. Én megteremtem a lehetőséget, hogy zenélhessen, tanulhasson, hogy fejlessze magát abban, amihez erőt érez. De szeretném, ha a sikereit sajátjaként élhetné meg, ezért nem segítem hozzá olyanhoz, aminek még nincs ott az ideje. Anyukám örök érvényű mondása: „Leviheted a lovat a folyóhoz inni, de nem ihatsz helyette.”
– Hol képzeli el magát és a családját tíz év múlva?
– Mindegy, hol leszünk, csak boldogok és egészségesek legyünk.

Névjegy:
Janicsák Veca  Fonogram díjas magyar énekesnő. Édesapja Janicsák István zenész, a Z’Zi labor énekese. 2011 őszén az énekesnő a Papp László Sportarénában lemezbemutató nagykoncertet adott, a Veca világa című lemeze pedig a Mahasz-lista 2. helyére ugrott.  A Transilvanian Music Awards szavazatai alapján ő lett a magyar versenyzők közül Az év legjobb női hangja és a 4. Glamour-gálán elnyerte Az év énekesnőjének járó díjat is.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik