Hírek

2017.04.26. 09:29

Havi részletre is fizethetjük az adót

Már több mint 820 ezer magánszemélynek küldte ki bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyek a hét végéig már a postaládában lehetnek – tájékoztatott tegnap Tállai András, a NGM adóügyekért felelős államtitkára.

MW Központi Szerkesztőség

Ismét felhívta a figyelmet: a bevallás benyújtásának határidejéig, május 22-éig még van idő, de nem érdemes a NAV által készített tervezet átnézésével az utolsó pillanatig várni. Azokról a jövedelmekről, amelyekről nem érkezett adat év közben a NAV-hoz és nincsenek benne a tervezetben sem, önadózással kell nyilatkozni. A kész anyagot pedig május 22-éig el kell juttatni az adóhivatalhoz.

Akinek 200 ezer forintnál kevesebb adót kell befizetnie, annak csak be kell írnia, hogy hány havi részletfizetést szeretne, illetve akinek visszajár adó, annak a bankszámlaszámát vagy a címét kell megadnia.

Ha minden jövedelmet és kedvezményt tartalmaz a papíralapú tervezet, akkor nincs más teendő, az május 22-én automatikusan érvényes bevallássá válik. A NAV vezetője egyúttal kiemelte: aki adója kétszer egy száza­lékának felajánlásával élni akar, semmiképp ne feledkezzen meg a nyilatkozat kitöltéséről sem.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik