Hírek

2017.04.03. 08:44

Kékben ragyogtak az épületek

Az autisták segítéséhez gyógypedagó­giai szempontú megközelítésre van szükség, és mindig egyénre szabottan kell alkalmazni.

MW Központi Szerkesztőség

Ezt Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke nyilatkozta tegnap az M1-en az autizmus világnapján. Szerinte egy autista jogai csak akkor érvényesülhetnek, ha a társadalomnak és a szolgáltatóknak elengedő ismeretük van az autizmusról.

A kormány elkötelezett az autizmussal élők segítésében, kiemelt figyelmet fordít a támogatásukra – közölte a szociális ügyekért felelős államtitkárság. Az autizmus nemcsak az érintettek és családjuk, hanem az egész társadalom ügye. Minden olyan kezdeményezést támogatnak, amely azt segíti, hogy ne kerüljenek elszigeteltségbe sem az autista gyereket nevelő családok, sem az autista felnőttek.

Az ENSZ kezdeményezésére 2008 óta tartják meg április 2-án az autizmus világnapját. A Ragyogj kéken! kampány keretében világszerte kék fénnyel világítanak ki ikonikus épületeket, Magyarországon a Szabadság-szobor mellett az ország több neves épületét is

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik