Hírek

2017.05.16. 09:11

Van még két hét pályázni

Meghosszabbították a Virágos Magyarországért verseny nevezési határidejét, még két hétig, május 31-éig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a környezetszépítő megméretésre. A verseny fővédnöke Borbás Marcsi műsorvezető-riporter lett.

MW Központi Szerkesztőség

Az idén eddig több mint 250 település jelentkezett a versenyre - mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese, de nagyon örülnének a szervezők, ha még ennél is többen pályáznának, ezért meghosszabbították a verseny jelentkezési határidejét.

Bánhegyi Zsófia egy budapesti sajtóeseményen jelentette be, hogy a verseny fővédnöke Borbás Marcsi műsorvezető lesz. Hozzátette: egyértelmű döntés volt az MTÜ részéről az elismert televíziós műsorvezető felkérése, hiszen Borbás Marcsi a Gasztroangyal című műsora kapcsán szinte egész Magyarországot bejárta,  jól ismeri a turisztikai attrakciókat és munkássága töretlenül egybecseng a kezdeményezés céljaival. Az újonnan választott fővédnök feladatai közé tartozik a kezdeményezés népszerűsítése, részvétel a zsűrizésben és a rendezvények háziasszonyi teendőinek ellátása. Borbás Marcsi elmondta, hogy nagy örömmel vállalta el a fővédnökséget, szerinte ez nemcsak Magyarország, hanem Európa legszebb programja. A verseny nagyköveteként bejelentette, hogy új elismerést vezetnek be, megalapították a fővédnöki díjat, amit személyesen fog odaítélni egy, a versenyen induló falunak és városnak.

A díj egy tündérkert lesz, amelyben az első 10-15 őshonos fát Borbás Marcsi adományozza majd a nyertes településnek. Bánhegyi Zsófia elmondta, hogy a települések bírálatát június közepétől augusztus végéig kertészekből, turisztikai szakemberekből álló zsűri végzi. A miniszterelnök a kimagaslóan szereplő települések részére miniszterelnöki különdíjakat adományoz – mondta végezetül.

Kaposvár és Tihany indul Európában

A verseny nyertesei képviselik Magyarországot 2018-ban az európai megméretésen. A  12 országot átfogó Entente Florale Europe versenyen a magyar települések eddig 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak. A versenyen az idén Kaposvár (város kategória) és Tihany (falu kategória) képviseli Magyarországot. Az idei verseny csatlakozott az ENSZ fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évéhez, ezért az értékelés legfontosabb szempontja a fenntarthatóság lesz.

Címkék#Hírkereső
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!