megyei Időjárás

2019.09.18. 06:45

Jellemzően szeles, őszies napra számíthatunk

Szerdán hajnalban meglehetősen hideg lesz. Eleinte erős, északon viharos lökésekkel is kísért északnyugati szél fúj, majd mérséklődik, délutánra legyengül a légmozgás.

Sonline

Reggel mérsékelt, a megye déli területein vastagabb felhőzet várható, melyből szitálás, eső is eshet. Napközben csökken a felhőzet, délután többnyire napos, de hűvös, északabbra mérsékelten meleg idő várható. A szél rontja a hőérzetet. Éjjel derült ég, gyenge légmozgás mellett gyorsan hűl a levegő. A hajnal kifejezetten hidegnek várható.

 

A hidegfront hatása lassanként megszűnik, de a különösen érzékenyeknél még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel 10,

szerda délután 14 – 18,

csütörtök reggel 5 fok körül alakul, foltokban megközelítheti a 0 fokot.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön gyenge vagy mérsékelt, a déli órákban átmenetileg kissé élénkebb északnyugati szél fúj. Alapvetően napos idő várható, helyenként időszakosan megnövekvő fátyolfelhőkkel. Csapadék nem hullik. A hideg hajnalt követően mérsékelten meleg, északkeleten hűvös déli, kora délutáni órákra van kilátás. Az északi országrész és a Nyugat-Dunántúl völgyeiben megjelenhetnek az első hajnali fagyok.

- Péntektől jövő hétfőig nyugodt, jelentős időjárási eseményektől, csapadéktól mentes, zömében napos, kora őszi időre készülhetünk. Hajnalonként párásság, foltokban rövid életű köd is kialakulhat. Előreláthatólag napról-napra emelkedik a hőmérséklet mind a reggeli hideg, mind a délutáni mérsékelten meleg időszakban. Hétvégétől déliesre fordul az addig északi légmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!