Helyi időjárás

2023.01.20. 08:00

Az sem kizárt, hogy kicsit behavaz Somogy pénteken

Egy hidegfront alíktja a térség időjárását, erős szélre és további csapadékra van kilátás a hét utolsó munkanapján.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Cryptographer

Pénteken északi légmozgás lesz jellemző, amelyet a Dunántúlon erős lökések kísérhetnek. Erősen felhős, borult időben keleten délelőtt jelentős esőzés kezdődik, majd az esőt várhatóan a délután folyamán egyre többfelé havas eső, illetve havazás válthatja át.


A várható hó mennyisége a talaj hőmérsékletét, és a csapadék halmazállapotát tekintve bizonytalan Somogy térségében. 

Kattints a képre több infóért! 


Éjszaka északkeleten folytatódik a havazás, de elvétve másutt is előfordulhat átmeneti, kisebb hóesés. Nyugaton erős marad, keleten legyengül a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
csütörtök délután 3,
péntek reggel -1,
péntek délután 2,
szombat reggel -1 fok körül alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.  Forrás: köpönyeg.hu 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton, nyugaton marad az erős É-i szél, keletebbre gyenge lesz a légmozgás. Zömében erősen felhős, borongós időben elszórtan, időszakosan, nagyobb eséllyel délen előfordulhat hószállingózás, kisebb hóesés, havas eső. Jelentősebb csapadék azonban már nem hullik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!