megyei időjárás

2020.05.11. 07:00

A reggeli, még erős napsütést délutánra beárnyékolják a felhők

Hétfőn is nyári, meleg időre van kilátás. Élénk, erős délnyugati szél fúj. A napsütést főként délután erős felhősödés zavarhatja meg, néhol előfordulhat gyenge záporeső is.

Sonline

Éjszaka hidegfront érkezik, felhősödéssel, széllel, erős lehűléssel, esővel.

A hétfőn késő este érkező hidegfront előtt még tovább melegszik az idő, így a melegfrontra érzékenyeknél enyhe tünetek, mint fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhetnek. Késő estétől erős hideg fronthatás várható. Leginkább fejfájás, migrén fordulhat elő. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés is felléphet. Az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is erősödhetnek.Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 11,

hétfő délután 23,

kedd reggel 3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat, de már mérséklődik, gyengül az északnyugati szél. Napközben vékonyodik a felhőzet, és csak elszórtan várható jelentéktelen eső. Jelentősen, helyenként több mint 15 fokot esik vissza a hőmérséklet.

- Szerdán D-ire fordul a légmozgás, és általában gyenge lesz. Északon borongós, hűvös idő valószínű, délután esővel, míg délen naposabb idő ígérkezik, számottevő csapadék nélkül.

- Csütörtökön, pénteken, szombaton nagyrészt erősen felhős, alkalmanként napos, vagy erősen szűrt napsütéses idő a legvalószínűbb, és csak elvétve lehet gyenge zápor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!