megyei időjárás

2020.12.29. 07:00

Enyhe, de szeles idő vár ránk kedden

A sapkákra szükség lesz kedden is Somogy megybében, hiszen szeles, barátságtalan idő köszönt ránk a hét második munkanapján.

Sonline

Kedden, a nap nagy részén napos idő lesz jellemző, majd késő délutánra erősen megnövekszik a felhőzet. Erős, olykor viharos lökésekkel kísért déli szél fúj. Tovább enyhül az idő.

Éjszaka változóan felhős ég mellett, elszórtan alakulhatnak ki gyenge záporok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő délután 9,

kedd reggel 6,

kedd délután 11,

szerda reggel 5 fok körül alakul.

Kettős fronthatás miatt sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, megnövekszik a reakció idő.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán ismét borongós és a középső országrészben, majd keleten esős időre van kilátás. Északkeleten süthet ki eleinte a nap. Mérséklődik a szél. Éjjel hidegfront érkezik.

- Csütörtökön hidegfront lesz felettünk. Borult időre számíthatunk, többfelé várható eső, nyugaton havas eső, kisebb havazás. Mérsékelt, északnyugaton élénk, erős északnyugati szél fúj. Szilveszter éjszakáján is előreláthatólag marad a borult ég és vegyes halmazállapotú csapadék is valószínű az ország több pontján.

- Újév első napján csökkenő felhőzetben és napsütésben reménykedhetünk, számottevő csapadék nélkül. Az északkeleti megyékben maradhat egész nap felhős az ég, illetve ott lehet eleinte hószállingózás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!