megyei időjárás

2020.05.28. 06:50

Hidegfronttal érkeznek a felhők és a záporok

Csütörtökön, nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, emiatt fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és kisebb eső, záporeső is előfordulhat.

Sonline

Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Éjszaka is előfordulhat eső. Élénk marad a légmozgás.

Légköri front nem éri el térségünket. A Kárpát-medence egy anticiklon peremén lesz, de a közelünkben tartózkodó hidegörvény miatt több alkalommal kialakulhatnak hirtelen záporok, zivatarok. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 8,

csütörtök délután 21,

péntek reggel 9 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken erősen felhős időre számíthatunk, és sokfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél keleten legyengül.

- Szombaton napos és erősebben felhős területek váltakoznak, a péntekinél kevesebb helyen fordulhat elő záporeső, valamint zivatar, elsősorban az ország keleti felén.

- Vasárnap és hétfőn egyaránt a felhőké lesz a főszerep, de átmeneti napos időszakokban is bízhatunk. Eső, záporeső, főként hétfőn zivatar szinte bárhol kialakulhat.

- Kedden, szerdán úgy néz ki hogy csökken a csapadékhajlam, szárazabbra fordul időjárásunk, és a napsütés válik jellemzővé. Csak elvétve alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Emelkedik a hőmérséklet is, a szél mindenütt legyengül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!