megyei időjárás

2020.02.28. 07:00

Hózápor is lesújthat megyénkre

Somogy megyében, pénteken erős szélviharral (80-100 km/óra) kísért hidegfront robog át felettünk! A fronttal érkező felhőzetből szórványosan előfordulhat kisebb zápor, hózápor.

Sonline

Délután, nyugat felől már csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap.

Estére mérséklődik a szél, lecsökken a felhőzet. Éjjel csillagfényes, gyengén felhős, nyugodt időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel +2,

péntek délután +8,

szombat reggel 0 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton átmenetileg egészen kellemes, napsütéses időre van kilátás, csapadék nélkül. De fokozatosan megerősödik a déli szél. Délután nyugat felől egy melegfront felhőzete húzódik fölénk.

- Vasárnap, hétfőn és kedden alapvetően borongós, esős időre van kilátás, többfelé jelentős csapadékkal. Az északi határvidék környékén átmeneti havas eső, hóesés sem kizárt. Gyakori lesz az élénk, erős szél. (forrás: eumet.hu)

Hideg fronthatás várható. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!