havazás

2017.11.28. 17:39

Itt van a tél, itt van újra

Szerdán napközben beborul az ég, legfeljebb 2–7 fok valószínű. A felhős égből helyenként eső, a hegyekben havas eső, hó eshet. Ráadásul ónos esőre is készülhetünk.

Szerdán a hajnali óráktól egyre többfelé várható csapadék: a legtöbb helyen eső, de a dunántúli hegyekben, az Északi-középhegységben, sőt Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyékben síkvidéken is havas eső, hó is valószínű.

Hajnalban, reggel átmenetileg a nyugati határnál, az Észak-Alföldön ónos eső is lehet. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 1 és 7 fok között várható.

Az ónos eső és a havazás miatt szerdán Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!