megyei időjárás

2019.11.24. 09:00

Kissé felhős, napsütéses vasárnapunk lesz

Vasárnap folytatódik a frontmentes idő. Gyenge, olykor még mérsékelt lesz a délkeleti szél. Ennek köszönhetően továbbra is valószínűbb a reggeli pára, esetleges ködfoltok gyors eloszlása.

Sonline

Napközben az elvékonyodó rétegfelhőzet mellett még többnyire napos, illetve változó mértékben szűrt napsütéses idő lesz jellemzőbb. Éjszaka tovább gyengül a légmozgás. Eleinte csillagfényes, majd párásodó időre van kilátás. Kiterjedtebb ködfoltok is képződhetnek. Hideg lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 1 – 4,

vasárnap délután 9 – 11,

hétfő reggel 2 – 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn is elkerülik a frontok hazánkat. Gyenge marad a légmozgás. Frontfelhőzet nem várható fölénk, de a szélcsendes, derült időben megnő az éjszakai ködképződés esélye. A hajnali ködből már nagyobb területen alakulhat ki bizonytalan idő alatt elvékonyodó, felszakadozó rétegfelhőzet. Több-kevesebb-szűrtebb napsütésben még lehet bízni, de néhol egész nap megmaradhat a szürkeség.

- Keddre nyugat felől vastagodó felhőtakaró érkezése körvonalazódik. Keleten még elvékonyodhat a reggeli köd, illetve rétegfelhőzet.

- Valamikor szerdán este, éjjel, illetve csütörtökön, előreláthatólag egy kiadós esőket is magával hozó ciklon éri el térségünket nyugat, délnyugat felől.

- November utolsó napjai sem ígérnek jelentős lehűlést. Nagyobb valószínűséggel marad a változékony felhőzet, évszakos átlagnál több fokkal enyhébb időjárás. Eső, zápor pénteken valószínű.

- December első napjai -még viszonylag nagy előrejelzési bizonytalansággal, de- télies fordulatot ígérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!