Időjárás

2019.09.11. 07:00

Napsütéses órákban gazdag napunk lesz

Somogy megyében, kedden nyugodt, kellemes, őszi idő alakul ki. A hajnali párásság, ködfoltok, mérsékelt ködfelhőzet eloszlik, és szűrt napsütéses idő alakul ki. A nap folyamán térben és időben is változó vastagságú, de többnyire áttetsző, szakadozott felhőréteg szűrheti a nap sugarait. Csapadék nem várható.

Sonline

wallup.net

Szerdán, a reggeli hűvös, változóan párás-ködfoltos-napos időt követően ismét a napsütés kerül túlsúlyba, de fátyolfelhőzet szűrheti időnként és helyenként a nap sugarait. Gyenge keleti légmozgás lesz jellemző. Fokozódik a nappali felmelegedés, kellemesen melegnek ígérkezik a kora délután. Éjszaka is kevés, szakadozott és többnyire áttetsző felhőzet várható. Ismét hideg, kissé párás lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel 10,

szerda délután 25,

csütörtök reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön is folytatódik a nyugodt, jellemzően napos, délután kifejezetten meleg kora őszi időjárás. Délelőtt, a délkeleti térség fölé várható változó, szakadozott felhőzet. Továbbra is délkeleten valószínű a legmagasabb maximum hőmérséklet.

- Pénteken a hajnali gyenge párásságtól eltekintve derült égbolt, szikrázó napsütés a legvalószínűbb. Kora délután nyáriasan meleg idő ígérkezik.

- Előreláthatólag a hétvégén már átmeneti, de erősebben felhős időszakok zavarják meg térben eltérő időszakokban a napsütést. Jelentős eső továbbra sem valószínű, de egy-egy futó zápor előfordulhat. Élénkülő északi szél mellett az évszakos átlag köré csökkenhet a hőmérséklet.

- Jövő hét első napjain déli légmozgás, napsütés, melegedés ígérkezik, majd kedd éjszakára, szerdára körvonalazódik egy markánsabb hidegfront, kiterjedtebb csapadékmező érkezése.

Címkék#napsütés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!