megyei időjárás

2020.05.01. 06:50

Pihenéssel, de frontokkal és borongós idővel telik a péntek

Pénteken újabb frontok vonulnak át felettünk, így délelőtt még jobbára borongós időre, és többfelé esőre, záporokra, itt-ott zivatarra is számítani lehet.

Sonline

Délután már sokfelé kisüt a nap. Éjszaka változóan felhős lesz az ég, hajnalban nyugaton újból esőre készülhetnek az ottélők.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg-, mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök délután +21,

péntek reggel +9,

péntek délután +19,

szombat reggel +7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- A hétvége időjárására is a változékonyság lesz jellemző. Többfelé kell számítani ismét esőre, záporokra, helyenként zivatarra. A felhős időszakok mellett csak átmeneti időre válhat napossá az időjárás. Vasárnap viharos északnyugati szél fúj.

- Hétfőn szárazabb, csapadékmentesebb, nagyrészt napos időre van kilátás.

- Kedden ismét a felhőké lehet a főszerep, és ekkor újból többfelé valószínű, de csak szórványos eső, záporeső, zivatar.

- Szerdán, csütörtökön, pénteken sok napsütés a legvalószínűbb, csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!