megyei időjárás

2020.02.05. 07:00

Szélsebesen folytatódik a hét: viharos széllökések és hideg vár ránk

Somogy megyében, szerdán a hidegfront mögött erősen szeles, hidegebb idő alakul ki. A legerősebb széllökések ismét elérhetik a 80-100 km/órát. Délelőtt még alapvetően erősen felhős égbolt lesz jellemző.

Sonline

Délután nagyrészt csökken, szakadozik a felhőzet. Számottevő csapadék nem érkezik, egy-egy zápor, hózápor előfordulhat. Éjszakára kiderül az ég, a szél kissé veszít erejéből, de továbbra is erős lökések kísérik.

A hideg szeles időben a frontérzékenyeknél érgörcsök léphetnek fel, elsősorban a bőr ereiben, de a frontbetegeknél akár a szív koszorúereiben is. A vérkeringési zavarok hatására a reumatikus ízületi bántalmak is fokozódhatnak. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel +2,

szerda délután +5,

csütörtök reggel -1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökre az évszakos átlag köré csökken a hőmérséklet, visszatérnek a reggeli fagyok. Kissé mérséklődik, de a nyugati országrészben még erős marad az északnyugati szél. Változóan felhős-napos, északon erősebben felhős idő ígérkezik, de említést érdemlő csapadék nem hullik.

- Pénteken tovább gyengül a szél, de eleinte a Dunántúlon és a középső országrészben még élénk légmozgás valószínű. Napsütéses, a csütörtökinél kissé enyhébb időre van kilátás. Csupán a Tiszántúlon lehetnek erősebben felhős időszakok, ott egy-egy jelentéktelen záporeső, vagy hózápor sem kizárt.

- Hétvégére déli áramlással napos idő a legvalószínűbb, de ebben az időszakban már nagy az előrejelzés bizonytalansága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!