megyei időjárás

2020.05.04. 07:00

Többnyire napsütéses időnk lesz

Hétfőn mérsékelt légmozgás mellett napos idő lesz, csapadék nélkül.

Sonline

Kellemesen alakul a hőmérséklet. Éjszaka erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan eső, zápor is előfordul. Megélénkül az északnyugati szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel +6,

hétfő délután +20,

kedd reggel +8 fok körül alakul.

Ma megszűnő hidegfronti hatást érzékelhetünk. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. Hétfőnt fronthatás már nem terheli szervezetünket. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden, szerdán és csütörtökön az ország nyugati felén nagyrészt napos, keleten változóan felhős-napos idő várható, és elsősorban keleten, valamint az északi határszélen fordulhatnak elő elszórtan záporok, néhol egy-egy zivatar is. Időről-időre az északnyugati szél is megerősödik.

- Pénteken számottevő csapadéktól mentes, napos, kellemes idő a legvalószínűbb.

- Jövő hétvégén – az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de – újabb hidegfront okozhat változékonyságot, illetve esőket és a jövő hét elejére lehűlést. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!