megyei időjárás

2020.03.06. 06:50

Vasárnapig csak vágyakozhatunk a napsütésre

Somogy megyében, pénteken borongós, esős időre számíthatunk, többfelé jelentős mennyiségű csapadékkal.

Sonline

Napközben gyenge, olykor élénkebb D-i légmozgás lesz jellemző, míg éjjel, már É-ra forduló, élénkebb szél várható. Ekkorra gyengül, illetve meg is szűnik az eső.

A térségünk fölött áthaladó légörvény hatására mind a meleg-, mind pedig a hidegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel +4,

péntek délután +7,

szombat reggel +5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton szeles, zömmel erősen felhős idő várható, de alkalmanként elvékonyodhat a felhőzet, főként délen átmeneti napsütés is lehet. Keleten még számítani kell esőre, másutt legfeljebb elvétve alakulhat ki gyenge záporeső.

- Vasárnap már kissé mérséklődik az északnyugati szél, de továbbra is élénk marad. Változóan felhős-napos időben, keleten itt-ott kialakulhat gyenge záporeső.

- Hétfőn a szél tovább mérséklődik, de nyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, viszont csak elvétve lehet kisebb eső, zápor.

- Kedden nagyrészt napos, illetve mérsékelten felhős időre van kilátás, itt-ott egy-egy futó záporral.

- Jövő hét második felében is kitart a változékony jellegű időjárás, kisebb esőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!