megyei időjárás

2020.02.04. 07:00

Vihar, eső és szél: minden adott ahhoz, hogy ma ne akarjunk kimozdulni

Somogy megyében, kedden gyors mozgású hidegfront robog át nyugat felől, lehűléssel. Reggel, délelőtt viharossá (60-70 km/óra) fokozódik az északnyugatira forduló szél. Borongós időben, délelőtt kiadós esőre számíthatunk.

Sonline

A front mentén néhol zivatar alakulhat ki, tehát az ég is megdörrenhet, és jégdarazápor előfordulhat, amit akár 100 km/h körüli kifutószél kísérhet. Délután a front mögött gyengül, majd megszűnik a csapadék. Éjszaka, viharos (60-70 km/óra) lökésekkel kísért északnyugati szél fúj, és csökken, szakadozik a felhőzet.

Markáns hideg fronthatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel +7,

kedd délután +10,

szerda reggel +1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán a hidegfront mögött erősen szeles, hidegebb idő alakul ki. A Dunántúlon, ezen belül a Balaton környékén várhatóak a legerősebb széllökések, melyek elérhetik a 80-100 km/órát is! Időben és térben eltérően napos és erősebben felhős időszakok váltakoznak elszórtan záporesővel, hózáporral.

- Csütörtökre az évszakos átlag köré csökken a hőmérséklet, visszatérnek a reggeli fagyok. Kissé mérséklődik, de a középső országrészben még erős marad a szél. Napsütés ígérkezik jellemzőnek, északon lehetnek felhősebb időszakok is, de említést érdemlő csapadék nem hullik.

- Pénteken tovább gyengül a szél, de eleinte a Dunántúlon és a középső országrészben még élénk légmozgás valószínű. Napsütéses, február elejének megfelelően hideg időre van kilátás.

- Hétvégére déli áramlással ismét enyhülés körvonalazódik, szombaton sok napsütéssel, vasárnap felhősebb idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!