nyaralóknak

2017.08.12. 22:19

Vihar miatt másodfokú riasztás keleten

Az ország keleti felén első és másodfokú riasztás van érvényben a heves szél és esőzések miatt. Az Adrián is csökken a hőmérséklet.

A másodfokú riasztások Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érinthetik.

A Tiszántúlon a zivatarokat felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30, néhol akár 40-50 milliméter csapadék), viharos, akár 90 kilométer/órát is meghaladó, szél és jégeső kísérheti. Vasárnap reggeltől az Alföldön és északkeleten fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása.

A Dunántúli-középhegység, a Balaton és Pest megye térségében szombaton a szél erőssége 60-70 kilométer/óra körül alakul. Késő este, éjszaka a Zemplén, Bodrogköz, Nyírség tájain is várható vihar. Vasárnap a nap második felében a Dunántúlon és északkeleten is fokozatosan veszít erejéből a szél.

A viharos szél miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Vasárnapra keleten is megszűnik a hőség. Az előrejelzés szerint reggel még várható eső, helyenként zivatar, aztán hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, délután egyre kevesebb helyen várható csapadék. A szél viszont továbbra is sokfelé lesz erős vagy viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között alakul. A nappali maximumok általában 21-27 fok között alakulnak, de északkeleten, keleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Vizeink hőmérséklete:

A Balaton vize 26, a Fertő-tóé 21,5, a Szelidi-tóé és a Lupa-tavaké 23, a Velencei-tóé 24,5 és a Tisza-tóé 26 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál 22, Esztergomnál 21, Budapestnél és Dunaújvárosnál 23, Bajánál és Mohácsnál 24 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 15,5, Tokaj 27, Szolnok 23,5, Szeged 27,5 fok.

Az Adrián holnap reggel felhős idő lesz, napközben eloszlik a felhőzet. 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. A tenger hőmérséklete 25 és 27 fok között változik.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!