megyei időjárás

2019.11.03. 07:00

Viharos széllel és meleg fronthatással zárjuk a hetet

Vasárnap erős, olykor viharos (55-65 km/óra) lökésekkel is kísért déli szél támad és hoz hirtelen, jelentős enyhülést.

Sonline

Zömében felhős lesz az ég, de időnként, átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Elszórtan záporok is kialakulhatnak, de tartós eső nem valószínű a térségben. 20 fok köré emelkedhet kora délutánra a hőmérséklet. Éjjel is szeles marad az idő, megvastagszik a felhőzet, majd kiadós esők is érkeznek.

Meleg fronthatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 9 – 12,

vasárnap délután 18 – 21,

hétfő reggel 12 – 15 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn kettős fronthatás mellett itt-ott felszakadozhat átmenetileg a felhőzet, de túlnyomórészt erősen felhős időre, országszerte esőkre, heves záporokra van kilátás. Akár az ég is megdörrenhet. Nyugaton északi szél mellett csökken a hőmérséklet, míg keleten erős déli széllel enyhébb, de borongós idő a valószínűbb.

- Kedden erős déli széllel ismét enyhébb légtömeg érkezhet. Folytatódik a változékony időjárás: délelőtt átmenetileg kevesebb felhőre van kilátás, kisüthet a nap, majd délután, északnyugat felől újabb csapadékmező érkezése körvonalazódik, mely éjjel eléri a keleti, délkeleti országrészt is.

- Szerdára még változékony idő a valószínű változó felhőzettel, záporokkal. Egy hidegfront hatására a nyugati országrészben átmenetileg felszakadozhat a felhőzet.

- Csütörtökön és pénteken előreláthatólag marad a magas nedvesség tartalmú légtömeg hazánk felett. Alapvetően borongós időben újra és újra eleredhet az eső. Pénteken érkezhet egy erőteljesebb hidegfront, ami talán szárazabb levegőt sodorhat fölénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!