INGATLANAJÁNLÓ

2021.10.02. 09:52

Utolsó mohikán: egy igazi, balatonföldvári klasszikus

A jelenleg szálláshelyként funkcionáló, 1882-ben épült villa párját ritkítja a megyében, de az egész Balaton körül is. Van az épületben valami szívbemarkolóan megkapó. Reméljük, bárki fizeti is ki érte a 885 milliós vételárat, szívvel-lélekkel fog a kincset érő ingatlannal bánni...

“Századfordulós vízparti villát kínálok megvételre Balatonföldvár legszebb részén. Az 1882-ben épült ingatlan platánsorok ölelésében, közvetlenül a Balaton-parton helyezkedik el. Az egyedi századfordulós építészeti megoldásokat a 2000-ben történt korszerűsítés során megőrizte a tulajdonos, így a villa eredeti térkapcsolataival, építészeti elemeivel, lépcsőházával, burkolataival, kazettás ajtóival, ablakaival, nagy belmagasságával különleges hangulatot áraszt.

A 400 m2-es épület földszintjén fogadótér, nappali-étkező-bár, konyha, wellness helyiség, háztartási helyiség került kialakításra, az emeleten és a tetőtérben pedig kényelmes méretű külön bejáratú szobák saját fürdőszobával, és billiárdszoba találhatók. Az emeleti szobák a kertből, a tornácra vezető lépcsőn közvetlenül is megközelíthetőek.

Az épület legtöbb helyisége, 5 háló, a billiárdszoba, a nappali-étkező, konyha ablakai egyaránt a Balaton felé néznek. Az ingatlan előtti sétányról a déli part egyik legszebb panorámája tárul elénk a Tihanyi-félsziget és a jacht kikötő látványával. Az ingatlanhoz egy 53 m2-es privát stég is tartozik.

Az 1176 m2-es ősfás kert az épülethez hasonlóan kivételes hangulatú. A telken fúrt kút gondoskodik a növények locsolásáról. Telken belül, felszíni parkolóban 5-6 autó elhelyezése biztosított, továbbá a telek előtt, és az ingatlan körül is van parkolási lehetőség. A villa melletti partszakaszon hamarosan újabb fejlesztés kezdődik, mely során az épület 100 méteres körzetében egy elektromos kikötő kerül kialakításra. [...]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!