Kék hírek, bulvár

2007.01.17. 12:54

Niklai pszicho

Másfél évig vette fel halott édesanyja rokkantnyugdíját egy niklai férfi. A 63 éves asszony hulláját a lakás egy különálló részében találták meg.

Sonline

A helyszínre érkező járőrök kiderítették, az idős hölgy a fiával élt együtt. A 38 éves férfit az egyik szomszéd kerti vécéjében találták meg késsel a kezében, amivel éppen megpróbálta kioltani saját életét.

Még a holttest bomlási folyamataiból sem érzékeltek semmit a szomszédok, ugyanis a férfi ruhaneműkkel, szalmával takarta be. Ezek elszívták a nedvességet, így nem indult oszlásnak a tetem, hanem fokozatosan rászáradt a bőr.

Hartal Katalin, a marcali szociális és egészségügyi szolgáltató központ vezetője elmondta: a családgondozók figyelmét már korábban felhívták az idős asszonyra: alig tud járni, beteges, nehezen látja el magát. Többször megfordultak a háznál is. Volt amikor visszafordultak, mert azt hitték, nincs otthon senki. Máskor a 38 éves férfi nem engedte be őket, mondván: jól van az édesanyja.

Hétfőn délután, amikor ismét kimentek már nem hagyták annyiban. Felkeresték az elhunyt testvérét, aki azt tanácsolta: nyugodtan menjenek be, mert otthon kell lennie az édesanyjának. A kopogtatásukra semmilyen életjelet nem hallottak. Az egyik ablak nyitva volt, amit nem takart be teljesen a lehúzott redőny. Feljebb tolták és akkor fedezték fel az idős asszonyt. Ernyes Ella szociális munkás nem akart hinni a szemének, mikor meglátta az ágyon félig ülő helyzetben, félig-meddig letakart mumifikálódott embert. Azonnal szóltak a niklai önkormányzatnak és a kiérkező körzeti orvos hívta a rendőröket.

Buzás László marcali rendőrkapitánya elmondta: a férfi elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy édesanyja 2005 októberében hunyt el és arra kérte: abban a szobában legyen a nyughelye. Az asszony természetes halállal halt meg, amit az igazságügyi orvosszakértő is megerősített. A fia ellen csalás bűntette miatt indítottak eljárást.

A faluban mindenki megdöbbenve áll az eset előtt, főleg azért: hogyan maradhatott titokban

– Az egyik oka az lehet, hogy a Magdus már régóta betegeskedett – mondta a testvér, Pomozi József. – Megszoktuk, hogy mivel járókerettel közlekedett, ritkán mozdult ki otthonról. Korábban többször voltunk nála, és soha nem álltuk meg, hogy ne szóljunk a rendetlenség miatt. Volt, hogy a tudta nélkül elmentünk és rendbe tettük a konyhakertet. Még ő volt felháborodva. Egyre elutasítóbb lett,  a pohár fenekére is gyakorta nézett, így a látogatásaink is ritkultak, végül elmaradtak. Rendszeresen érdeklődtünk a fiánál. Kéthete disznóvágás volt nálunk és kostólót is összekészítettünk neki. Ha kérdeztük: mit csinál a mama, az volt a válasz: tévét néz éppen.

A háznál teljes volt a felfordulás. Betört ajtóüveg, pókhálótenger, méteres gaz, az udvarra kidobált szemét között az életet egyedül az asszony otthonosan mozgó macskája mutatta. A szomszédok szerint a férfi nem lakott ott, a barátnőjével élt. Azonban mindennap hazalátogatott, mintha édesanyához érkezett volna. Nem dolgozott, az apja már legalább tíz éve meghalt, az anyja nyugdíjából, ápolási díjából élt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!