Kék hírek, bulvár

2007.02.08. 20:06

Jogerősen elítélték a somogyi pénzhamisítókat

Öt kaposvári fiatalember volt részese annak a pénzhamisítási ügynek, amelyben a Pécsi Ítélőtábla hozott jogerős ítéletet.

Márkus Kata

Minden azzal kezdődött, hogy a másod rendű vádlottnak anyagi gondjai támadtak. Ezért aztán felkereste az első rendű vádlott, 32 éves kaposvári férfit, aki felajánlotta, hogy segít pénzhez jutni, ha bevált neki néhány hamis 20 ezrest. Abban állapodtak meg, hogy minden sikeres beváltás után 3 ezer forintot kap. Az ügyletbe bevonták másik három társukat, s néhány sikertelen kísérlet után különböző üzletekben beváltottak pár hamis 20 ezrest. Végül egy pizzafutár buktatta le a csapatot. Ő ugyan nem vette észre, hogy hamis a pénz, ám a boltos, akihez elvitte felváltatni, rájött, hogy hamis pénz próbálnak rásózni.

Ugyan a vádlott akkor elmenekült a helyszínről, később elkapták és bíróság elé állították mind az öt férfit. A Somogy Megyei Bíróság ítélete jogerőre emelkedett a harmad, negyed és ötöd rendű vádlott vonatkozásában. Őket próbára bocsátották illetve pénzbüntetésre ítélték. Az első rendű vádlott büntetését a Pécsi Ítélőtábla 1 év 2 hónap börtönre enyhítette, illetve 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá. A másod rendű vádlott tekintetében a főbüntetést változatlanul hagyták, ám 80 ezer forint vagyonelkobzást rendeltek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!