Kék hírek, bulvár

2007.03.29. 08:14

A hitelezőknek nem jutott a pénzből

A hitelezők kielégítésének a meghiúsításával járó csődbűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy balatonszentgyörgyi székhelyű kft. ügyvezetőjével és a kft tagjával szemben a kaposvári ügyészség. Az ügyvezető, és a tag egyébként házastársak.

Márkus Kata

Az ügyészség álláspontja szerint az első rendű vádlott, az ügyvezető 2002. és 2004. között kivett a társaság pénztárából több mint 7,7 millió forintot, amit ismeretlen célra fordított. Ám a társaság tevékenysége során keletkezett tartozásokat abból nem rendezte.

A Somogy Megyei Bíróság aztán 2004. márciusában megállapította a kft fizetésképtelenségét és elrendelte a felszámolást. A vádlottak ezután, hogy leplezzék a pénztárból kivett pénzt, fiktív készpénzfizetéses költségszámlákat állítottak ki. Ezzel az ügyészség szerint az ügyvezető és felesége meghiúsította a hitelezők kielégítését. Mindkét vádlott szabadlábon várja a bírósági tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!