Kék hírek, bulvár

2007.08.28. 15:16

Sokkolta a vevőket

Hiába adta el házát a nemesvidi férfi, kiköltözni nem akart. Inkább úgy akarta elijeszteni az új tulajdonosokat, hogy áramot vezetett a kilincsbe.

Jakab Edit

Pedig az 54 éves férfi az adásvételi szerződés szerint hivatalosan eladta a házat 2005 decemberében, igaz, mindössze 250 ezer forintot kapott érte a vevőktől. A lakást 15 napon belül el kellett volna hagynia. Ám a férfi – állítása szerint – abban a tudatban volt, hogy az ingatlan fele még mindig az övé, így esze ágában sem volt kiköltözni. Nem is lett volna hova mennie, ezért hol a házban, hol annak melléképületeiben húzta meg magát. Az új tulajdonosok egy ideig tűrtek, aztán 2006 nyarán elfogyott a türelmük. Többször felszólították a férfit, hogy adja át a házat, ami jog szerint már őket illeti. De még rendőri segítséggel sem sikerült rábírni az ingatlan elhagyására. Szeptemberben aztán egyszerűen elszállítatták a férfi holmiját a házból.

A vádlott elhatározta, hogy mindenképpen megakadályozza, hogy az új tulajdonosok birtokba vegyék a házat, mégpedig úgy, hogy áramot vezet a kilincsbe.

Vezetékek és a rögzítést szolgáló gumipókok segítségével összeeszkábálta az áramkört, melynek egyik végét a konnektorba, a másikat a kilincshez csatlakoztatta. Amikor az új tulajdonos a családjával megérkezett, szerencsére az ablakon át észrevette a vezetékeket és rájött, miről van szó. Azonnal értesítette a rendőrséget és egy villanyszerelőt hívott. Az mentette meg az életüket, hogy így senki sem nyúlt a kilincshez.

Bár a vádlott azt állította, hogy nem akarta megölni őket, csak megijeszteni, de tudta, hogy akár halálos áramütést is szenvedhet, aki hozzáér az ajtókilincshez. A szakértői vélemény szerint nemcsak azt érhette volna halálos áramütés, aki kinyitja az ajtót, hanem azt is, aki nem szakszerűen próbál neki segítséget nyújtani.

A Somogy Megyei Bíróság a keddi tárgyaláson a vádlottat – az egyébként személyiségzavarban szenvedő, többszörösen büntetett előéletű férfit – több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért öt év hat hónapi fegyházbüntetésre ítélte és hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős: vádlott és védője enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!