Kék hírek, bulvár

2007.10.18. 18:47

Jack Bauer Hedrehelyen

A betörő a kocsma rakárának ajtaja mögött, késsel a kezében várta, hogy a kadarkúti rendőrőrs parancsnoka utánalépjen a helyiségbe. A rendőr belépve a nyitott ajtót nekicsapta a tolvajnak, majd gumibottal és némi testi kényszerrel a földre vitte a 30 éves hedrehelyi férfit. A támadni készülő, ám végül bilincsben távozó betörő vélhetően szeszesitalt és dohányárut akart elvinni a hedrehelyi kocsmából.

Sonline

– Hedrehelyen a kocsma szomszédságában üvegcsörömpölésre lettek figyelmesek a szomszédok és azonnal hívták a központi rendőrségi számot, ez alapján riasztották a közelben levő járőrkocsit, ami ekkor negyed órányi távolságra volt a helyszíntől, ezért azonnal szolgálatba helyeztem magam és egy gumibottal, a saját autómon kimentem Hedrehelyre – emlékezik vissza az előzményekre Illés Norbert a kadarkúti rendőrőrs parancsnoka.

–Mikor kiérkeztem láttam a betörés nyomait, a pultos segítségével lekapcsoltam a biztosítékokat és helységről helységre elkezdtem átjárni a kocsmát. Egészen a legutolsó raktárhelységig nem találtam senkit, ekkor felkapcsolták újra az éjszakai fényeket az épületben és a félig nyitott ajtó zsanérjai mentén megláttam egy embert, aki valamit tart a kezében. Rányomva az ajtót a rendőrbotommal négyszer ráütöttem, ebből kétszer a kezére és a földre kényszerítettem. Mivel nem volt nálam bilincs, megvártam a kiérkező kollégákat, akik végül bevitték a betörőt – mesélte nem mindennapi esetét a parancsnok.

– Mindig a legrosszabb eshetőségre kell felkészülnünk, azonban nem gondoltam félelemre abban a helyzetben, de ha ez bármikor megtörténne velem, azonnal leszerelnék – tette hozzá az eset kapcsán szerényen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!