Kék hírek, bulvár

2008.04.10. 18:44

Fejszével homlokon vágta keresztapját és még kétszer hátba is csapta

Fejszével támadt rokonára egy 17 éves táskai fiú, kis híján megölte a férfit. A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Sonline

A 17 éves fiatalkorú szüleivel és 9 testvérével nagyon szegény körülmények közt élt Táskán. Aztán élettársi kapcsolatot létesített egy kaposmérői nővel. A fiatalember emiatt a kapcsolat miatt szóváltásba keveredett keresztapjával, aki történetesen a nő korábbi élettársának a sógora.

A vita folytatása az lett, hogy a sértett – erősen ittasan – beállított a fiatalkorú vádlotthoz, hogy számon kérje a korábbi nézeteltérést. Elővette zsebkését is, és indult a fiú felé, aki erre felkapta a házfalnak támasztott fejszét, és azzal indult a sértett felé. A férfi, bár eltette zsebkését és egy kerékpárt emelt a feje fölé védekezésül, nem kerülhette az ütéseket: támadója homlokon csapta a fejszével, majd amikor a férfi a földre zuhant, még kétszer háton ütötte. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság a fiatalkorú vádlottat emberölés kísérletében találta bűnösnek, ezért két év fiatalkorúak börtönére ítélte, a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!