Kék hírek, bulvár

2008.04.24. 15:36

Késelés egy talicskáért

Másfél évi szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság azt a somogysámsoni férfit, aki egy vita hevében megkéselte sógorát.

Sonline

Az 50 éves büntetett előéletű somogysámsoni férfi tavaly augusztusban kölcsönadott egy talicskát élettársa testvérének. A sógor azonban véletlenül összetörte azt. Felajánlotta, hogy megtéríti az árát, 5-6 ezer forintot ígért.

Néhány nappal később a vádlott, nem teljesen józanul, az utcán rátámadt a szintén ittas sógorra, és követelte a pénzt. Dulakodni kezdtek, elcsattant néhány pofon, majd a vádlott az árokba lökte a sértettet, aki magával rántotta őt. Egy arra járó választotta szét a két férfit, akik az árokban fekve ököllel püfölték egymást.

Mindketten hazamentek, ám a sógor bosszút forralt és hamarosan megjelent a vádlott házánál, egy kaszapengével és egy bottal hadonászva. Utóbbival fejbe is vágta a vádlottat, aki erre a konyhából kihozott egy kést, és amikor a sértett újra nekiment a bottal, kétszer mellkason szúrta. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol megműtötték.

A vádlottat a bíróság emberölés kísérletében találta bűnösnek, ezért egy év hat hónapi börtönbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!