Kék hírek, bulvár

2008.04.07. 12:08

Rendőrökre támadt a jogosítvány nélkül autózó tinédzser

Három évi javítóintézeti nevelésre ítélt a bíróság egy 16 éves kaposvári fiút, aki rátámadt az őt igazoltatni akaró rendőrökre. A fiú papírok nélkül autózott édesanyja autójával, amikor belefutott a közlekedési baleset miatt helyszínelő rendőrökbe.

Jakab Edit

A rendőrök ismerték, és tudták, hogy nincs jogosítványa, megállították, hogy igazoltassák. A fiú először az ablakon át, aztán az autóból kiszállva fennhangon és trágárul szidalmazta a rendőröket, családjuk kiirtásával fenyegette, löködte őket. Nem volt hajlandó semmiféle együttműködésre, folyamatosan tajtékzott, úgyhogy a rendőrök az előállítás mellett döntöttek. Ehhez is kénytelenek voltak testi kényszert alkalmazni. Amikor megpróbálták lefogni, a fiatalember ütni, rúgni kezdett, két rendőrt lábon rúgott, ők zúzódásos sérüléseket szenvedtek, egy rendőrnek viszont a kezét találta el, úgy, hogy eltört az ujja.
A fiatalkorút a bíróság hivatalos személy elleni erőszakban, súlyos testi sértésben és könnyű testi sértésben találta bűnösnek, ezért javítóintézeti nevelését rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!