Kék hírek, bulvár

2008.07.15. 15:47

Fényes nappal loptak el egy csacsit az állatsimogatóból

Lába kelt egy alig öt hetes kiscsacsinak. Fényes nappal lopták el ismeretlenek a Meistro Lovas Klub állatsimogatójából.

Márkus Kata

Egy négyéves szamáranyuka kisfiát siratja, ugyanis fényes nappal, délután 2 és 3 óra között ismeretlen tettes az állatsimogatóból ellopta alig 5 hetes kiscsikóját – számolt be a történtekről Meiszterics László, a klub tulajdonosa. – A táborozó gyerekek arra lettek figyelmesek, hogy a szamarak idegesen futnak a helyükre, de a kiscsacsi nincs közöttük.

Napközben viszonylag nagy a forgalom a karámok környékén, valószínűleg ezt használta ki az elkövető, aki után csupán egy letört husángot találtunk. Minden bizonnyal ezzel ütötte a kiscsikó anyukáját, az állaton ugyanis verés nyomait találtuk.

Feljelentést tettek

A klub tulajdonosa feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, annál is inkább, mert elmondása szerint nem ez az első alkalom, hogy állatokat loptak a tanyáról. Két évvel ezelőtt szárnyasoknak kelt lábuk, ám akkor az ellopott jószágok jó része pár órán belül megkerült.

A szomszédok egyébként láttak abban az időben egy ismeretlen autót, de nem gondoltak rosszra. A tulajdonos azt mondja: szomorú, hogy míg az ország más részein egy bálamadzaggal körbekerítve, vagy anélkül, szabadon tartják az állatokat, addig ezen a környéken kevés a drótkerítés, a karám és a kutyák. Az sem zavarta az elkövetőt – mondta –, hogy a gyerekek kedvencét vitte el fényes nappal egy forgalmas helyről. Ráadásul valószínűleg nem számolt azzal, hogy ha nem kap anyatejet vagy kecsketejet az állat, akkor 1 napon belül elpusztul. Hacsak nem az volt a célja – tette hozzá Meiszterics László –, hogy pörköltet készítsenek belőle, ugyanis öt 5 kiló színhús használható egy ilyen kis állatból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!