Kék hírek, bulvár

2008.07.18. 20:19

Sírokat rongáltak meg a fiadi temetőben

Tizenhárom sírt rongáltak meg ismeretlenek Fiadon a köztemetőben, vagyis a temetői vandalizmus a Koppány-völgyi zsáktelepülést sem kerülte el. Járfás Sándor polgármester értetlenül áll az eset előtt. Azt mondta: pénteken a közmunkások dolgoztak a temetőben és ők vették észre, hogy több sírt megrongáltak, ledöntöttek...

Krutek József

– Három sírról a feszületet is levették és vagy a földön hagyták, vagy másik sírra dobták – magyarázta a helyszínen Járfás Sándor.– Véleményem szerint gyerekcsínyről lehet szó, akik meggondolatlanul követték el a buta dolgot. A vandalizmus során kő virágtartókat törtek öszsze, gyertyatartót feszítettek le és dobtak el. A ravatalozóval szembeni márványból készül kripta tetején – szerintem – gyereknyomok vannak. Egyszerűen érthetetlen, ami történt. A lakosság is erről beszél, fölháborodva vették tudomásul, hogy mi történt...

Garázda cselekmény

Horányi János, a siófoki rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője: – A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során megállapítottuk, hogy motiválatlan, garázda jellegű bűncselekmény elkövetéséről van szó. Ezért rongálás vétség miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a siófoki kapitányság. A büntetési tétel 2 évig terjedő szabadságvesztés lehet, illetve a bíróság kötelezheti majd az elkövetőket a károk megtérítésére.

– Reggel a füvet jöttünk kaszálni a temetőbe – vette át a szót Rózsa Attila közalkalmazott. – Amikor körbejártuk a temetőt, akkor vettük észre, hogy több sírt is megrongáltak, ledöntöttek. Szerintem szórakozásból tehették az elkövetők.
– Fölháborító! – kapcsolódott a beszélgetésbe Tóth Antal, aki szintén kíváncsi volt, érte-e kár a hozzátartozói sírjait. – Szerencsére épek, nincs kárunk. De, hogy miért tették, azt nem tudom. Egyszerűen döbbenetes!
– Nézzen ide, mit műveltek a két testvérem közös sírjával – mutatta a hetvenedik évét betöltött Oláh János. – Szólni sem tudok. Eddig még virágot, ko-szorút sem loptak el, nemhogy sírokat rongáljanak meg. Lehet, hogy vége a nyugalomnak nálunk is? Vajon ki fizeti meg a káromat?...

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!